Benyt Marie Kondos principper til opbevaring i garage/skur

Det fleste har nok hørt om Marie Kondo, som er en oprydningskonsulent, som har fået et TV-program på Netflix. Måske ved du ikke, hvad hun står for, men du har hørt om hende og du tænker, om hendes råd er noget for dig. Det er de, hvis du gerne vil have et mindre kaotisk hjem med bedre plads til alt.

Nogle af hendes principper inkluderer:

  • Sæt pris på alle dine ting.
  • Find ud af hvordan du kan få bedre opmagasinering.

Det er egentlig ikke mere besværligt end det, for du kan spare meget plads, hvis du kun gemmer det, som du er glad for, eller som du ofte benytter. Der er ingen grund til at gemme en gammel vinterjakke, som du ikke har haft på i 10 år. Her er det på tide at sige farvel til den.

Hvis du har et hus i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller i en anden by, så har du sikkert mulighed for opbevaring i garage/skur. Her har du brug for at tænke over, hvad du gemmer derude.

Pas på at der ikke bliver fugtigt på gulvet

Hvis gulvet er lavet uden en fugtspærre, kan der nemt trække fugt op fra jorden under gulvet og ødelægge de ting du gemmer væk.

Det gælder uanset om gulvet et støb i beton eller om det er belægningssten som holmegårdssten ( https://begynderhaven.dk/andre-dele-af-haven/fliser-og-sten/472-holmegardssten ) eller betonfliser som er brugt som belægning på gulvet.

Hvad er hovedformålet med rummet?

Om vi snakker om dit haveskur eller dit soveværelse, så skal du afgøre, hvad der er hovedformålet i rummet. Mange tænker, at det giver sig selv og det har de også ret i. Men hvis du vælger, at hovedformålet i dit soveværelse selvfølgelig er søvn og du ved, at du sover bedre, hvis du læser, inden du skal sove. Så bliver du nødt til at forholde dig til, hvorfor du har tøj flydende alle steder. Det vil gøre, at du ikke gider bruge rummet.

På samme kan et rodet haveskur gøre, at du ikke længere kan overskue at ordne din have, fordi du ikke gider lede efter dine haveredskaber. Nu bliver det lettere bare at ligge og se noget Netflix. Hvis du har været heldig, har du måske set Marie Kondo og tænkt, at nu skal du gøre noget ved dit hjem, så du igen kan nyde det.

Gør plads til rummets hovedformål er det første skridt.

Elsk alt du gemmer

Nu skal du gennemgå alt, som du har sendt til opbevaring i garage/skur. Her skal du afgøre, hvordan du har det med genstanden. Det kan være, at du har gemt gamle bøger, cd’er, film osv. i dit haveskur. Nu skal du tage dem op og mærke efter, om du har lyst til at gemme noget af det.

Ofte gemmer vi en masse ting, som ikke har nogen betydning for os. Vi ved ikke, hvorfor vi gemmer det, fordi vi ikke har tænkt over det.

Marie Kondo anbefaler, at vi sætter pris på alt det, som vi har valgt at gemme. For det er ok at være stolt af sine ejendele. På den måde gemmer du alt, som du gerne vil bruge senere. Du har dog hovedfokus på, at der ikke er noget i vejen for dine haveredskaber, eller hvad du bruger dit skur eller garage til.

På den måde får du mere plads.

Mere info om gode gulve der sikrer god opbevaring

http://fliserne.dk/

https://www.fc-beton.dk/

http://terrassefliser.dk/

Benyt Marie Kondos principper til opbevaring i garage/skur

Skriv et svar

Rul til toppen